Frågor och svar

Här hittar du svaren på några vanliga frågor. Hittar du inte svaret på din fråga nedan, kontakta oss via Kontaktsidan så återkommer vi till dig med svar inom 24 timmar.

Vilka typer av fasta förkommer i kurserna?

1. 5:2 – Du äter under 500 kalorier som kvinna och 600 kalorier som man.

2.16:8 – Du hoppar över frukost och äter ditt första mål vid lunch, på så sätt får du en fasta på 16 timmar i rad, förslagsvis från klockan 20:00 på kvällen till 12:00 dagen efter.

Fastan är valfri och kan uteslutas om du inte vill eller kan fasta av olika skäl.

Back To Top

Byter ni ut recepten i kurserna?

Vi byter inte ut recepten i kurserna (förutom säsongskurserna, dvs Vinter, Vår, Sommar och Höst kurserna) så om du har gått en annan kurs ska du inte välja den igen.

Back To Top

Hur fortsätter jag på egen hand efter kursen?

Under kursen får du tips och råd i form av kursmaterial samt att du under de veckor kursen pågår lär dig om hur du ska äta och vad du bör undvika. Vi har även ett stort kursutbud med kurser som passar som fortsättning. Under Kursutbud  hittar du hela kursutbudet.

Back To Top

Jag har Diabetes typ 2, högt blodtryck eller högt kolesterol – kan jag gå kursen?

Ja det är bara en fördel för dig att gå kursen då, eftersom kursen bygger på lågkolhydratskost. Det finns även en kurs speciellt anpassad för dig med Diabetes typ 2.

Back To Top

Kan man byta ut råvaror mot andra råvaror?

Det går bra att byta ut ingredienser i recepten mot liknande råvaror, t ex nötfärs mot kycklingfärs och fläskkött mot kyckling, grönsaker mot andra grönsaker. Men prova gärna innan du gör det för det kanske är godare än du tror!

Back To Top

Kan jag gå kursen om jag är glutenintolerant / laktosintolerant?

De allra flesta recepten är helt glutenfria. De recept som innehåller mjölk och laktos går att byta ut mot laktosfria alternativ.

Back To Top

Kan man byta plats på lunch och middag i menyplanen?

Det går bra att byta plats på lunch och middag så att det passar din dag.

Back To Top

Kan jag gå kursen om jag är vegetarian?

Vissa av recepten är vegetariska och de recept som innehåller animaliskt protein kan bytas ut mot vegetariskt alternativ. Det finns även en vegetarisk kurs.

Back To Top

Kan man byta dagar i menyplanen?

Det går bra att byta hela dagar med varandra, men försök att hålla dig till programmet så gott det går för bästa resultat.

Back To Top

Hur ska jag träna under kursen?

Det är inget måste att träna under programmet, du kommer gå ner i vikt ändå. Vill du träna rekommenderar jag att ta det lugnt med träningen de två första veckorna av programmet så kroppen först får vänja sig vid den nya kostplanen. Lugnare träning som promenader, yoga eller simning går bra. När du känner dig redo att börja träna rekommenderar jag att träna under de dagar då det är inräknat mer kalorier så det inte blir för tufft.

Back To Top

Kan hela familjen äta efter menyplanen och recepten?

Recepten är näringsrika och nyttiga, så hela familjen kan äta samma mat. Lägg till större mängd och mer långsamma kolhydrater för barnen och de som inte följer programmet.

Back To Top

Är det svåra recept och behöver jag vara bra på att laga mat?

Recepten är enkla och lättlagade och du behöver inte vara bra på att laga mat för att klara av att laga efter recepten.

Back To Top

Hur mycket kan jag gå ner i vikt under kurserna?

Min rekommendation är att du följer menyplanen till 100 % för att nå bästa resultat. Du hittar varje kurs ungefärliga viktminskning under i Kursutbudet.

Back To Top

Vad får jag för pengarna när jag anmäler mig till Ulrikas kickstart kurs?

  • Lätta menyplaner varje vecka
  • Nyttiga och goda recept
  • Inköpslista med alla råvaror du behöver för att laga efter recepten
  • Personlig coachning under ledning av Ulrika via privat Facebookgrupp varje dag mellan kl. 9-19.
  • Dokument och filmer med information om näringslära och inspiration
  • Snabb viktminskning och en hälsosammare livsstil

 

Back To Top

Kan jag gå kursen fast jag inte har någon övervikt?

Du kan absolut gå med i kursen om du bara vill äta hälsosamt och inte gå ner i vikt. Lägg då till större portioner och även mellanmål.

Back To Top

Kan jag följa kostplanen om jag är på resande fot mycket?

Ja du kan absolut följa kostplanen om du är på resande fot, det gäller bara att planera extra mycket och förbereda. Jag ger även tips och råd för hur du ska tänka när du är på resande fot.

Back To Top

Vart hittar jag mina recept och menyplaner?

Menyplaner och recept kommer att laddas upp vecka för vecka i Facebookgruppen i god tid så du kan planera inför kommande vecka. Filerna är uppladdade i PDF-format och är enkla att skriva ut. Du hittar alla dokument under fliken ”Filer” i den sluta gruppen.

Back To Top

Hur fungerar coachningen i kursen?

Varje dag läggs det ut en frågetråd i gruppen där du kan ställa dina frågor och funderingar mellan kl. 9-19. Det laddas även regelbundet upp dokument och filmer med allt från pepp och tips till näringslära. En del av innehållet anpassas efter säsong.

Back To Top

Måste jag har Facebook för att kunna delta i kursen?

Ja, eftersom allt material och coaching sker via en Facebooksida så behöver du ha ett konto på Facebook för att kunna delta i kursen.

Back To Top

När får jag min inbjudan till kursen/gruppen?

Du får din inbjudan skickat till din mejladress. Inbjudningarna skickas ut på onsdagen veckan innan kursen börjar. Anmäler du dig efter onsdagen får du din inbjudan skickat till dig inom 24 timmar efter du har anmält dig.

Back To Top

När är sista anmälningsdagen för att gå kursen?

Kursen finns öppen för anmälan fram till morgonen dagen efter kursen börjat, dvs tisdag morgon, men det bästa är att du anmäler dig i god tid innan kursen börjar så hinner planera inför kommande veckor.

Back To Top

Kan jag byta kurs efter jag anmält mig och betalat?

Det är möjligt att byta kurs fram till dagen kursen börjar om du har valt fel kurs.

Back To Top

Sjukdomsfall

Blir du sjuk under programmet flyttar vi in dig till en kurs som börjar lite längre fram.

Back To Top

Återbetalning

Vid återbetalning får du tillbaka pengarna inom 10 arbetsdagar.

Back To Top

Ångerrätt – Kan jag ångra mitt köp av Ulrikas kickstart?

Att bli kund hos Ulrikas Kickstart innebär att du som Kund skall känna dig trygg med ditt köp. Som privatkund har du rätt till 14 dagars ångerrätt. Din ångerrätt börjar gälla från det att du mottagit din bokningsbekräftelse till en kurs eller leverans av produkt. Din ångerrätt upphör att gälla efter 14 dagar alternativt när kursen börjar om det sker dessförinnan. För att nyttja ångerrätten, vänligen kontakta oss inom 14 dagar alternativt innan du påbörjar kursen. Återbetalning/kreditering sker i första hand alltid till det ursprungliga betalsättet, vilket normalt sker inom 10 arbetsdagar från det att vi mottagit din förfrågan om att nyttja ångerrätt.

Back To Top

Villkor & hälsoinformation

Här hittar du allmänna villkor och hälsoinformation för våra kurser.

Länk till Villkor & hälsinformation (PDF)

Back To Top

Läsarkommentarer

Top
KIckstart meny