Det funkar för att kostplanen går ut på att äta olika mycket kalorier varje dag!

Helen Hellström, Göteborg

Namn: Helen Hellström
Ålder: 42 år
Bor: Göteborg
Gör: Innesäljare och ambassadör för Ulrikas Kickstart.
Vägde då: 74 kg
Väger nu: 60 kg

Helen gick ner 12 kg med periodisk fasta: – Jag var less på alla extrakilon! Envisa gravidkilon och dålig förbränning gjorde att Helen valde att testa 5:2 och 16:8-dieten. Idag är hon mer aktiv och har fått en bättre självkänsla och livsstil.

Vilken metod testade du?

– Jag har varvat lågkolhydratskost med periodisk fasta, både 5:2 och 16:8. Med 5:2 har jag ätit som vanligt 5 dagar i veckan och sen fastat 2 dagar i veckan, då äter jag ungefär 500 kalorier per dag. Det har jag växlat med 16:8 där man fastar i 16 timmar och äter i ett 8-timmars fönster. Äter jag middag på kvällen så blir nästa måltid vid lunch. Jag testade detta genom ett onlineprogram som heter Ulrikas Kickstart där man under 6 veckor får personlig coachning av Ulrika Davidsson i en sluten facebookgrupp där pepp och coaching sker.

Vad var svårast?

– Jag kan säga att det var lite tufft den första veckan, att vänja sig vid 5:2 dagarna. I början har man ju lite hjärnspöken och man är rädd att man ska vara hungrig, men det är fantastiskt hur fort kroppen ställer om sig och vänjer sig vid en ny kostplan.

Varför blev du överviktig? 

­– Efter graviditeten hade jag oerhört svårt att bli av med de extra kilona trots att jag gjorde allting rätt. Jag gick ner en del, men sen var det bara boom stopp. Jag tränade och jag åt bra mat och råvaror varje dag och unnade mig knappt något extra. Jag har alltid haft väldigt dålig förbränning och suttit fast i samma vikt trots att jag alltid ätit bra och tränat.

Hur motiverade du dig själv?

– Jag var less på alla extrakilon, att vara tvungen att köpa kläder i större storlek, att alltid vara så trött. Min morot var ett par gamla jeans i garderoben som jag ville komma i igen och på köpet blev jag också mycket piggare.

Varför funkade den här för dig?

– Det funkade för att kostplanen går ut på att äta olika mycket kalorier varje dag. Det är då det verkligen händer något med kroppen. Ena dagen äter man ganska mycket kalorier, dock inte onormalt högt och nästa dag lite mindre. Jag gillade också att man fick måltidsplaner, recept och inköpslistor, vi får ju allt serverat, så det är bara att hänga med, handla maten och laga den. Den slutna FB gruppen är också guld värd för där peppar vi varandra till framgång.

Hur mår du nu?

– Idag mår jag väldigt bra, jag är tillfreds med mig själv, oerhört mycket piggare och orkar så mycket mer, på alla plan. Psykiskt är det också en oerhörd vinst, självkänslan blir högre när man är tillfreds med sig själv.

Helens 3 bästa tips

  1. Planering är A och O: Gå igenom vad du ska äta och planera. Fixa matlådor.
  2. Var positiv: En fastedag kan kännas jobbig och magen kurrar, men tänk på att imorgon får du äta en jättegod frukost. Har man en bra inställning så går det mycket lättare.
  3. Känn skillnaden: Försök hitta motivation genom att du märker skillnad på hur kläderna sitter, att man känner hur mycket piggare man blir och får mer ork.
Före
Efter

Titta även på

Top
KIckstart meny