Huvudmeny

Jag blev av med 35 kilos övervikt och högt blodtryck tack vare Ulrikas Kickstart

Katarina, Göteborg

Katarina Zalik är 44 år och bor i ett radhus i Säve utanför Göteborg. Hon är ensamstående med en 17-årig dotter och en utflugen äldre son. Katarina arbetar som logistiker på Volvo lastvagnar. Sommaren 2016 blev en vändpunkt för henne.

”Det som triggade igång det hela var att jag i januari 2015 hade fått högt blodtryck och blivit glutenintolerant i samband med att jag fick Campylobacter av mat jag ätit. Jag blev jättedålig, kunde inte gå på cirka tre månader och var sjukskriven i cirka ett år” berättar Katarina.

Genom sin syster fick hon höra talas om Ulrikas Kickstart. Hon anmälde sig till Kickstart steg 1.

”Jag tyckte konceptet med inköpslistor, menyplaner och recept lät som något som passade mig och jag var grymt motiverad på grund av det höga blodtrycket och glutenintoleransen”, säger Katarina.

Redan efter en vecka märkte hon resultat.

”Det var väldigt effektivt, men jobbigt för jag blev väldigt orkeslös. Jag hade ett fysiskt jobb och dessutom ett stall och en häst vid det tillfället och tror jag fick i mig för lite mat”, konstaterar Katarina. ”Men det löste jag med att ta en banan, ett kokt ägg eller avocado”, tillägger hon.

Efter 6 veckor och Kickstart steg 1 hade hon tappat hela 15 kilo! Därefter följde Kickstart steg 2 och några kurser till. Bland annat LCHF på Ulrikas sätt och hittills har Katarina nu gått ner 35 kilo! Målet är nära, det fattas faktiskt bara 6-8 kilo.

”Jag skulle ju inte rekommendera någon att bli sjuk för att ta tag i sin hälsa och livsstil men jag tror man måste hitta sin egen vilja att förändra den”, säger Katarina.

Idag försöker hon behålla sin vikt och livsstil.

”Har haft ett uppehåll i cirka 5 månader med viktnedgångsschemat men nu när jag började jag gå upp något kilo kickade jag igång igen. Förutom att jag äter enligt kostplanen, promenerar jag en hel del och går på gruppträning igen. Det är Zumba, vattengymnastik/ styrka och jag planerar att börja med lite styrketräning också, avslutar Katarina.

Före
Efter

Titta även på

Top
KIckstart meny