Piggare, gladare och ny livsglädje!

Helena Bejerstål Hammarkind, Stockholm

Namn: Helena Bejerstål Hammarkind

Ålder: 38 år

Bor: Stockholm

Viktminskning: – 50 kg

Startvikt: 124 kg

Målvikt: 74 kg

Efter en svår utbrändhet ökade vikten och träningen minskade.

Successivt satte jag mig längre och längre ner på prioriteringslistan, la av med träningen och hälsosam mat och var till slut trött och sjuk för jämnan. Det slutade med krasch och sjukskrivning hösten 2012. Vid mitt läkarbesök så fick jag ställa mig på vågen och fick en smärre chock. Jag hade länge blundat och slutat bry mig om vikten. Men när jag såg att jag vägde 124 kg kom tårarna. Jag fick en rejäl tankeställare och insåg att jag behövde göra något radikalt och som höll på långsikt.

Jag hittade en gammal tidning med Ulrikas kickstart på 14 dagar. Jag gick mer ner än de 5 kilo som programmet lovade vilket innebar att jag kom under 120-strecket. Det gjorde mig glad och peppad att fortsätta. Så jag körde om de 14 dagars programmet och köpte sedan Ulrikas böcker och började få in nya rutiner och ändra mina matvanor helt. Efter 6 månader hade jag gått ner 30 kg och började träna mer samtidigt som jag höll mig till lågkolhydratskost. I januari 2014 nådde jag min målvikt. Vägen har inte varit spikrak men den här gången hade jag inte satt upp för hårda mål. Vid tidigare försök var jag för strikt.  Den här gången tog jag små steg och om jag ”misslyckades” slog jag inte på mig själv utan fortsatte enligt plan.

Ulrikas kostprogram fungerar verkligen och maten är fantastisk god och enkel att laga. Jag är idag inte lika strikt och pendlar 3-5 kilo i vikt, vilket för mig är mer normalt, men äter lågkolhydratskost och maten som lagas hemma är inspirerad av Ulrikas kickstart recept.  Att följa en kostplan med riktig, vällagad och god mat är det som har fått mig på banan igen.

Den bästa dagen var när jag fattade beslutet att ta tag i mig själv – och det har gynnat hela familjen!

Helenas 3 tips:

En kickstart ökar motivationen. Att se snabba resultat gör dig mer taggad att fortsätta.

Planera och ät enligt kostplanen – då minskar risken att du ska falla ur ramen.

Välj en kostplan som fungerar för dig och lär dig att hantera misslyckanden. Låt inte ett misslyckande leda tillbaka till de gamla vanorna.

 

Före
Efter

Titta även på

Top
KIckstart meny