Salsa Romesco och Ärtpesto

Salsa Romesco och Ärtpesto passar perfekt på buffébordet och till alla typer av grillat. Här ser du hur jag tillagar den.

Ingredienser

Salsa Romesco – 4 portioner
369 kcal / portion

100 g skållad mandel

250 g rostad paprika på burk

1 msk rödvinsvinäger

2 vitlöksklyftor

1 tsk chiliflakes

1 tsk salt

1 dl olivolja

1⁄2 dl rapsolja

 

Ärtpesto – 4 portioner
325 kcal / portion

100 g solrosfrön

2 dl frysta ärtor

Saft från 1 citron

1 vitlöksklyfta

1 dl olivolja eller rapsolja

Salt och svartpeppar

Gör så här

Salsa Romesco:

Lägg alla ingredienserna utom oljorna i en mixer. Tillsätt oljan i en tunn stråle och mixa samtidigt till en slät sås. Låt såsen stå svalt till servering.

 

Ärtpesto:

Lägg solrosfrön, ärtor, citronsaft och vitlöksklyfta i en matberedare. Häll i oljan lite i taget och mixa samtidigt till en slät sås. Smaka av med salt och peppar. Låt såsen stå svalt till servering.